spouwmuur laten isoleren in Utrecht

Je spouwmuur laten isoleren? Dat moet je zeker doen

Veel mensen vragen zich af of het nou wel een goed idee is om een spouwmuur te laten isoleren of om dit toch beter niet te doen. Als het mogelijk is om jouw spouwmuur te laten isoleren, is dit het zeker waard. Waarom dit zo is, lees je hier.

Wat is een spouwmuur precies?

Wellicht vraag je je eerst af, wat is een spouwmuur nou eigenlijk precies? Een spouwmuur is een buitenmuur dat uit 3 delen bestaat, namelijk een binnenmuur, buitenmuur en een spouw. De spouw bevindt zicht tussen de binnen- en buitenmuur en zorgt ervoor dat er geen vocht in de binnen- en buitenmuur ontstaan. De spouw zorgt er namelijk voor dat de buitenmuur kan opdrogen, zonder dat de binnenmuur nat wordt. Het regenwater dat op de buitenmuur valt, kan hierdoor niet door de muur heen dringen en zal er geen schimmel en vochtproblemen aan de binnenkant ontstaan.

spouwmuur isoleren Utrecht

Besparen op jouw energieverbruik

Een groot voordeel van het isoleren van een spouwmuur, is dat je hiermee bespaard op jouw energieverbruik. De spouwmuur wordt geïsoleerd met waterafstotend isolatiemateriaal met een breedte van 5-6 centimeter. Het isolatiemateriaal bestaat bijvoorbeeld uit glaswolvlokken of polystyreen parels en is flexibel, waardoor het tussen de binnen- en buitenmuur kan blijven staan. Hierdoor is de spouwmuur beter in staat om jouw woning warm te houden. De binnenmuur geeft hierdoor veel minder koude lucht af, binnen in de woning. Doordat jouw woning met spouwmuurisolatie veel minder snel koud wordt, hoef je dus ook veel minder gebruik te maken van je verwarmingssysteem. In zomer zal je hier natuurlijk niet veel van merken, maar wel tijdens de wintermaanden. Dankzij de goede isolatie van de spouwmuur, hoef je de verwarming minder vaak aan te doen en bespaar je dus een hoop op jouw energieverbruik.

Investeren in spouwmuurisolatie is het meer dan waard

Woningen die voor 1980 zijn gebouwd bevatten in de meeste gevallen nog geen spouwmuurisolatie. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om ook deze woningen van spouwmuurisolatie te voorzien. Het laten isoleren van jouw spouwmuur is meestal binnen één dag al gedaan. Natuurlijk zit er geen goedkoop prijsje verbonden aan het laten isoleren van een spouwmuur en hangt de prijs af van het aantal vierkante meter dat moet worden geïsoleerd. Echter kun je deze investering over het algemeen binnen 3 jaar alweer terug verdienen. Daarnaast krijgt jouw woning ook een hoger energielabel en stijgt deze in waarde. Dit is natuurlijk ontzettend voordelig voor als je jouw woning later wilt verkopen.

Ik wil mijn spouwmuur laten isoleren

Wil jij nou ook jouw spouwmuur laten isoleren en ben je woonachtig in de regio Utrecht? Dan is een ervaren bedrijf in spouwmuurisolatie in Utrecht precies wat je nodig hebt. Dit soort bedrijven beschikken over de juiste expertise om jouw huis te voorzien van een goede isolatie, waarmee je een hoop kunt besparen op jouw energieverbruik. Bevat jouw woning nog geen spouwmuurisolatie? Wacht dan niet langer en neem gerust contact voor een gratis inspectie of het maken van een afspraak, om jouw spouwmuren te laten isoleren.