telefoon voor ouderen

Wat is een makkelijke telefoon voor ouderen?

De laatste decennia heeft de mobiele telefoon zich in rap tempo ontwikkeld. Inmiddels zijn de meeste generaties er zo aan gewend dat ze niet meer zonder kunnen. Voor de oudere generatie is dit soms minder vanzelfsprekend. Zij zijn niet opgegroeid met de mobiele telefoon, die inmiddels omgedoopt zijn tot smartphones. Nieuwe technologieën volgen elkaar snel op en het duurt vaak even om daar aan gewend te raken. Simpel gezegd: niet iedereen in deze generatie heeft de behoefte of de mogelijkheid om steeds met nieuwe technologieën om te leren gaan. Maar ouderen willen wél bereikbaar zijn. Al is het maar uit veiligheidsoverwegingen. Wat is in dat geval een makkelijke telefoon voor ouderen

Een telefoon voor een veilig gevoel 

Die bereikbaarheid bij ouderen gaat vaak vooral om een stukje veiligheid. Al is het maar voor een veiliger gevoel. Ouderen die alleen wonen moeten gemakkelijk contact met anderen kunnen leggen. Bijvoorbeeld met familie of vrienden. En natuurlijk snel om hulp kunnen vragen in geval van nood. Een telefoon biedt uitkomst. Geen moderne smartphone, geen vaste telefoon maar een praktische mobiele telefoon. Eentje die gemakkelijk in gebruik is. 

telefoon voor ouderen mensen

De seniorentelefoon: dé telefoon voor ouderen 

Met die criteria biedt de seniorentelefoon een mooie uitkomst. Deze telefoon voor ouderen heeft veel voordelen vergeleken met de smartphone en vaste telefoon. We zetten de voordelen voor u op een rij: 

– Werkt met simkaart en daarom altijd bereik
– Simpel ingedeeld toetsenbord
– Extra grote toetsen
– Sneltoetsen voor belangrijke contactpersonen
– Alarmknop 

Hoe werkt de telefoon? 

De telefoon voor senioren heeft minder opties dan een smartphone. Dat maakt ze een stuk gebruiksvriendelijker. Met behulp van een noodknop of sneltoetsen kan iemand heel snel en simpel vooraf ingestelde contactpersonen bereiken. Dat kan al vanaf een druk op de knop. Zo wordt meteen het gevoel van veiligheid vergroot. Zowel thuis als onderweg. 

Voordelen 

Het grootste voordeel is misschien wel dat de telefoon ook mee kan onderweg en daarmee niet alleen in huis te gebruiken is. Dankzij de simkaart is er altijd de mogelijkheid om te bellen, ook onderweg en op vakantie. De knoppen zijn extra groot en de telefoons zijn bovendien voorzien van een extra heldere kleurendisplay. Verder zijn de apparaten zeer compact en daarom gemakkelijk in een zak te te steken. Ten slotte werken de telefoons vrijwel altijd in combinatie met een alarmknop die iemand aan een ketting om het lichaam kan dragen. Zo is er sprake van optimale veiligheid.