Huurwoningen Gouda

Dit moet je weten over wonen in Gouda

Steeds meer mensen verhuizen naar Gouda. Zowel koopwoningen als huurwoningen in Gouda zijn erg in trek. En dat is niet gek, de stad heeft een bruisend centrum en landelijke omgeving in het Groene Hart. Gouda staat bij het grote publiek bekend om de Goudse kaas, kaarsen en Goudse stroopwafels. Zelfs in het buitenland doet de naam van de stad een belletje rinkelen. Maar hoe is het om in Gouda te wonen? In dit artikel lees je daar meer over.

Het centrum

Denk je aan Gouda, dan zie je het oude stadhuis op het marktplein voor je. Hier staat de binnenstad om bekend. Gouda heeft een knus centrum met veel historische elementen. Er zijn onder andere grachten, molens, een oude vismarkt, veel monumentale panden en een schattige karakteristieke haven. De binnenstad van Gouda heeft veel sfeer en karakter. Het zal je dan ook niet verbazen dat de huurwoningen van Gouda in het centrum erg populair zijn.

Daarnaast is er in het centrum geregeld iets te beleven. Er is altijd leven in de binnenstad. Zo is er op het marktplein al 2 keer in de week een markt en worden er veel evenementen georganiseerd als dat mogelijk is. Ook sportevenementen komen vaak in de binnenstad voor. Wat bovendien leuk is, is dat de terrassen van de restaurants aan het marktplein tegenwoordig uitgebreid mogen worden. Die staan ook gedeeltelijk op het marktplein zelf. Dat maakt de binnenstad extra gezellig en leuk om in te wonen.

wonen in Gouda

De wijken van Gouda

Naast de huurwoningen Gouda in het centrum, zijn ook andere wijken erg geliefd. In totaal heeft de stad met de binnenstad erbij, 9 wijken. Waarvan er ook veel bij wordt gebouwd. Bekende wijken zijn de Korte Akkeren, Goverwelle, Kort Haarlem en Bloemendaal. De Westergouwe is een wijk die er relatief recent bij is gekomen. Daar vind je veel nieuwbouw woningen.

Leuk in de omgeving van Gouda

Als je de drukte van de stad even zat bent, kun je in de omgeving van Gouda helemaal tot rust komen. De stad ligt in het Groene Hart, waardoor de omgeving genoeg groene en rustige plekken biedt. Binnen een half uur kun je in de polders bij Stolwijk heerlijk wandelen en een frisse neus halen. De andere kant op heb je ook nog de Reeuwijkse Plassen. Daar kun je heerlijk genieten van de rust en de buitenlucht. Er zijn bij de plassen bovendien horecagelegenheden. In de zomer zijn er ook veel bootjes op het water te vinden en is er een gezellige sfeer. Genoeg leuke plekken als je er even op uit wilt gaan.

De ligging van Gouda

Een absoluut voordeel van wonen in Gouda is de omgeving van de stad. Dat is vanwege het feit dat de stad qua ligging erg goed te bereiken is. Je bent in een half uur in Rotterdam en ook steden als Utrecht, Den Haag en Woerden zijn erg dichtbij. Of je nu met de auto of de trein gaat, de verbinding is erg goed. Via de snelweg ben je zo in een andere stad en ook de trein heeft veel directe verbindingen vanaf de stad.