Voel je direct thuis met deze handige verhuistips

Een verhuizing vraagt om een hoop voorbereiding. Daarom is het van hoog belang dat je voor je verhuizing doelgericht te werk gaat, om jouw verhuizing succesvol te laten verlopen. Daarom lees je hier over een aantal nuttige verhuistips, waarmee je je direct thuis voelt in je nieuwe woning.

Tip 1: Een goede voorbereiding

Om elke verhuizing goed te laten verlopen, is het treffen van een goede voorbereiding noodzakelijk. Om te voorkomen dat je in een tijdnood komt, is het verstandig om ruim op tijd te beginnen met het inpakken van je spullen. Dit kun je het beste doen door bijvoorbeeld elke dag één verhuisdoos in te pakken, zodat je tegen de tijd van de verhuizing vrijwel alles hebt ingepakt.

verhuistips

Tip 2: Strategisch opruimen

Wanneer je begint met opruimen is het aan te raden om dit strategisch aan te pakken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door elke kamer één voor één af te gaan. Dit komt niet alleen goed van pas tijdens het opruimen voor de verhuizing, maar dit komt namelijk ook goed van pas wanneer je na de verhuizing alle verhuisdozen gaat uitpakken. Doordat alle dozen gevuld zijn met spullen uit één bepaalde kamer, kun je alles makkelijk terugvinden wanneer je de kamers in je woning gaat inrichten. Daarnaast is verstandig om dozen niet zwaarder te maken dan 20 kilo. Hierdoor voorkom je dat verhuisdozen te zwaar worden om te tillen of zelfs kapot gaan tijdens het tillen.

Tip 3: Inpakken en opruimen

Verhuizen is ook een goed moment om gelijk even door je al je spullen heen te gaan. Zo kun je spullen die je niet meer gebruikt direct weggooien en hoef je deze dus ook niet in te pakken. Daarnaast bespaar je jezelf ook een hoop gesjouw, doordat je dan minder spullen mee hoeft te nemen naar je nieuwe woning.

Tip 4: Verhuisdozen labelen

Ook is het tijdens het opruimen verstandig om je verhuisdozen te labelen. Dit kan je doen door elke verhuisdozen een naam of nummer te geven. Hierdoor kun je na de aan de buitenkant van elke verhuisdoos gelijk zien waar de spullen in thuishoren in je nieuwe woning.

Tip 5: Bescherm de inhoud van je verhuisdozen

Tijdens het inpakken zal je hoogstwaarschijnlijk merken dat je niet alle verhuisdozen volledig kunt vullen. Gebruik daarom voor verhuisdozen die je niet volledig gevuld krijg speciaal vulmateriaal. Dankzij dit vulmateriaal zullen alle spullen in jouw verhuisdozen niet kunnen verschuiven en blijft alles onbeschadigd. Vergeet vooral niet om alle dozen af te sluiten met stevig tape.

Tip 6: Het juiste moment om te verhuizen

Het is begrijpelijk dat het moeilijk is om een perfect moment uit te kiezen, waarop je wilt verhuizen. Over het algemeen wordt het afgeraden om tijdens de zomermaanden te verhuizen. Tijdens deze periodes namelijk ontzettend waar, wat het behoorlijk vermoeiend maakt om met spullen te sjouwen. Kies daarom voor een verhuisdatum buiten de zomermaanden om en probeer warme dagen te vermijden.

Tip 7: Een verhuiswagen of zelf rijden?

Het inhuren van een verhuiswagen is ontzettend handig, maar hier moet je natuurlijk wel wat voor betalen. Om te voorkomen dat je te veel uitgeeft aan het inhuren van een verhuiswagen, is het verstandig om eerst te inventariseren hoeveel spullen er verhuisd moeten worden. Wanneer je namelijk niet al te veel spullen hoeft te verhuizen, is het voordeliger om zelf een aantal keer zelf te rijden of iemand extra met een auto om hulp te vragen. Uiteindelijk is het aan jou de keuze hoeveel je wilt uitbesteden aan je verhuizing.

Tip 8: Wijzigen van je adres

Het is vanzelfsprekend dat je op tijd het je adres wijzigt, zodat je je post op je nieuwe adres ontvangt en niet meer op jouw oude adres. Zorg er daarom voor dat je jouw adres wijzig net voor je officiële verhuisdatum.

Tip 9: Doe het niet alleen

Verhuizen is nogal een zware klus. Daarom kunnen een paar extra handen erg goed van pas komen. Vraag daarom op tijd van tevoren aan familie, vrienden of kennissen om je te helpen tijdens de verhuizing. Dit is zeker ontzettend handig wanneer er veel verhuisdozen of zware objecten gesjouwd moeten worden.

Tip 10: Vergeet niks met een checklist

Wil je dat jouw verhuizing compleet vlekkeloos verloopt? Maak dan een checklist! Zo kun je een speciale checklist maken voor alle spullen die je moet inpakken, alle benodigde papieren die je nodig hebt, of alle zaken die geregeld moeten worden. Op deze manier weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet en je oude woning in een goede staat achterblijft.