hondenhalsbanden kopen

Zo kies je de beste halsband voor je hond

Het uitkiezen van hondenhalsbanden blijft lastig. Sommige honden blijven maar voortdurend trekken aan de halsband tijdens een wandeling. Dat kan natuurlijk super vermoeiend zijn. Dan is vooral een geschikte halsband uitzoeken van belang. In dit artikel lees je alles over hondenhalsbanden en hoe je de beste kunt uitzoeken.

Kies je voor een halsband of hondentuigje?

Ten eerste hoef jij niet per se te gaan voor een hondenhalsband. Je kunt ook namelijk kiezen voor een hondentuigje om je hond aan te lijnen. Dit is voor super geschikt voor als jouw hond nogal schrikachtig is. Het kan dan zijn dat ze vaak rukken aan de lijn waardoor jouw hond last van zijn nek krijgt. Dat is natuurlijk niet fijn voor je hond. Een hondentuigje kan hiervoor een uitstekende oplossing zijn. Het is echter wel iets meer werk om aan te trekken bij je hond. Een hondenhalsband is daarentegen makkelijker en staat ook mooier.

De verschillende soorten halsbanden

Er zijn een paar verschillende soorten halsbanden voor honden. Daarom worden hieronder een paar soorten toegelicht. Het is echter wel zo dat onder elke categorie weer ander verschillende soorten behoren. Er is dus een ruime keuze als het aankomt op hondenhalsbanden.

hondenhalsbanden aanschaffen

De standaard halsband

Ten eerste heb je natuurlijk de standaard halsband voor honden. Deze kent als voornaamste functie om je hond aan te lijnen. Dit kan wel een smalle of brede band zijn maar sluit vaak met een kliksluiting of gesp. Deze riem is niet bedoeld als hulp bij het corrigeren van je hond of als je hem iets wilt afleren. Je kunt er dus niet zoveel aan trekken. Bij een standaardriem kun je heel gemakkelijk een naamplaatje of penning aanhangen. Dit is natuurlijk super handig voor als je hond ontsnapt. Andere mensen kun dan contact met jouw opnemen als ze jouw hond hebben gevonden. Dan hoeven ze niet de dierenambulance te bellen.

Accessoires voor halsbanden

Een standaard halsband kan altijd leuk worden aangekleed met accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een strikje of een stoere bandana. Zo wordt de standaard halsband al een stuk leuker. Je kunt ook vaak ervoor kiezen om de halsband te laten matchen met jouw eigen outfit. Zo kun je een feestelijke look creëren voor jou en je hond bij speciale gelegenheden.

Een martingale halsband

Dan heb je nog een martingale halsband. Dit is een soort combo van de standaard halsband en de sliplijn. Het verschil is echter dat de martingale halsband strakker kan worden getrokken. Men gebruikt deze vooral voor honden die snel uit hun halsband kunnen ontsnappen. Op het moment dat ze gaan trekken, wordt de halsband strakker. Ze kunnen er dan niet makkelijk uit glippen.

De LED halsband

Voor de mensen die graag ook ‘s avonds laat en soms ’s ochtends vroeg in het pikke donker de hond willen uitlaten, is een LED halsband erg geschikt. Je hond is dan namelijk zichtbaar door het lampje van de LED halsband. Voor jezelf is dit namelijk makkelijk maar je voorkomt dan ook ongelukken in het verkeer.