appendages 2

Waar kun je appendages voor gebruiken?

Appendages zijn kleine toestellen die een machine moeten helpen. Appendages zijn onderdelen die worden aangesloten op machines en installaties. Ze vormen een belangrijk aspect van verschillende technische systemen. In de praktijk worden appendages op verschillende manieren toegepast, zoals bijvoorbeeld op leidingen of bij het distribueren van water en gas. Ook binnen woningen en bedrijfspanden worden appendages gebruikt. Om de temperatuur van installaties en leidingen te meten worden meettoestellen aangebracht op de installaties en leidingen. Ook binnen de procesindustrie vind je veel appendages terug, omdat productiebedrijven gebruikmaken van machines.

Belangrijk voor industriële bedrijven

Binnen industrieën en fabrieken waar veel grondstoffen en vloeistoffen door leidingen heen worden gepompt kunnen meetinstrumenten erg nuttig zijn. In fabrieken kan deze meetapparatuur bijvoorbeeld in kaart brengen hoeveel er door een leiding op een bepaald moment stroomt. De meerwaarde van appendages zit vooral in het meten van bijvoorbeeld de druk op leidingen. Omdat de meetinstrumenten de druk in de leidingen precies kan aangeven, zijn de leidingen een stuk veiliger. Appendages worden geplaatst door technische specialisten, omdat het monteren van appendages een precisiewerk is.

appendages

Appendages op leidingen komen in verschillende vormen en maten. Zo heb je bijvoorbeeld appendages die worden geplaatst op kleppen die de druk in de leiding moeten verminderen. Binnen het waternet is een appendage een zeer belangrijk apparaat, omdat het eigenlijk het hele waternet regelt. Appendages kunnen de doorstroom van water en gas in een leiding in goede banen leiden, door bijvoorbeeld veiligheidsventielen of beluchtingsventielen aan te sturen. Hoe goed de appendage werkt heeft een grote invloed op de algehele veiligheid van het algehele leidingnetwerk. Wanneer er bijvoorbeeld een te hoge druk wordt waargenomen in een leiding, moet je op tijd kunnen ingrijpen. Dit kan alleen met de juiste meetapparatuur. De leidingen en de doorstorm van de leidingen moet continu gemeten worden om een goede, kwalitatieve doorstroom optimaal te bevorderen.

Continu de druk meten

Appendages worden dus ook veel gebruikt in industriële omgevingen. Vooral fabrieken die werken met voedingsmiddelen moeten de druk die binnen de leidingen bestaat goed kunnen meten en kunnen regelen. Appendages helpen hierbij. Een bedrijf moet dus wel beschikken over de juiste apparatuur wanneer zij aan de slag gaan met appendages. Een leidingnetwerk dat niet beschikt over appendages kan niet de druk meten. Het gevolg hiervan is dat deze leidingen te maken krijgen met het ontstaan van scheurtjes en het ontstaan van het verlies van de gewenste druk door middel van deze scheurtjes. Uiteindelijk zorgt het gebrek aan meetapparatuur er ook voor dat de leidingen te maken krijgen met het ontsnappen van gas en water. Ook kan de leiding beschadigen doordat er te veel druk binnen de leiding te meten is. Het is dus erg belangrijk dat je appendages gebruikt om de druk van leidingen te meten.

Natuurlijk is het aanschaffen van appendages een investering. Toch helpen appendages wel met het goedhouden van deze leidingen, waardoor ze langer mee zullen gaan. Wanneer je niet beschikt over goedwerkende appendages zal je te maken krijgen met kapotte leidingen die je zult moeten vervangen. Dit is zeker binnen een fabriek een veel kostbaardere oplossing, omdat het productieproces stil zal komen te liggen.