Geld besparen bedrijf

Hoe kan ik kosten besparen met mijn bedrijf?

Een succesvol bedrijf runnen kent veel uitdagingen. Zo moet u ervoor zorgen dat uw werknemers tevreden zijn, u kwalitatieve producten/services levert en dat u de financiën op orde hebt. Zo is het verder ook van belang om zoveel mogelijk kosten te besparen met uw onderneming/bedrijf. In deze korte blog worden verschillende manieren uitgelegd hoe jij kosten kan besparen met uw bedrijf.  

1.     Energiekosten besparen

De eerste manier om kosten te besparen is door energie te besparen. Zo kunt u allereerst kunnen overstappen op LED-verlichting. Daarnaast zou u zonnepanelen kunnen installeren op het dak. Verder zou u bewuster met uw energieverbruik om kunnen gaan. Zet daarom lampen uit wanneer u deze niet gebruikt en probeer de thermosstaat laag te zetten wanneer dit mogelijk is.

2.     Werknemers kosten

Personeel kost nou eenmaal geld. Mocht u een bedrijf runnen waarbij veel personeel nodig is, dan kunt u overwegen om kosten te gaan besparen op uw werknemers. Stel dat u een afhaalrestaurant runt. U zou dan bijvoorbeeld een digitale receptie kunnen implementeren. Dit betekent dat klanten bij een zogenaamde bestelzuil bestellen in plaats van bij een echt persoon. Hierdoor worden veel personeelskosten bespaart, wat ten goede komt aan de winst van uw bedrijf.

3.     Huurkosten

Vaak zult u een pand moeten huren om u bedrijf te kunnen runnen. Veel ondernemers accepteren direct de huur zonder te onderhandelen met de verhuurder. Het is daarom raadzaam om altijd te onderhandelen met de verhuurder over de huurprijs van het pand. Verder kan het voordeliger zijn om een vast huurcontract voor een aantal jaar vast te stellen in plaats van een variabel huurcontract.

 

4.     Optimaliseer uw inkoop

Inkoopoptimalisatie is een slimme manier om geld te besparen voor uw bedrijf. Er zijn enkele stappen hoe u dit principe toe kunt passen in uw onderneming/bedrijf:

  1. Onderhandel met uw leveranciers: Praat met de mensen die uw producten of materialen leveren en probeer tot een betere prijs te komen. Soms kunnen de leveranciers uw kortingen aanbieden als u erom vraagt. Een beetje onderhandelen kan wonderen doen voor uw inkoopkosten.
  2. Koop in grotere hoeveelheden: Als u merkt dat u regelmatig dezelfde producten koopt, overweeg dan om grotere hoeveelheden in te slaan. Leveranciers willen vaak korting geven als je meer koopt. Dit worden zogenaamde ‘’bulkkortingen’’ genoemd. Dit kan de kosten per eenheid verlagen en je geld besparen op de lange termijn.